Ga direct naar het artikel
12 april 2021 Zet in mijn agenda

12 april Informatiebijeenkomst: Kies je voor duurzame energie opgewekt op je eigen bedrijfsdak?

Veel industriële bedrijven, zorgkantoren en andere organisaties hebben grote bedrijfsdaken. Is de dakconstructie geschikt, dan kunnen op deze grote dakoppervlakten bijvoorbeeld zonnepanelen geplaatst worden. Dat is gunstig voor het bedrijf zelf, want zo kan een fors deel van de energiebehoefte lokaal en hernieuwbaar opgewekt worden.

Uitvoering

Het benutten van (grote) bedrijfsdaken is belangrijk voor de regio als geheel. Hoe meer energie er in de gebouwde omgeving (op daken, parkeerplaatsen e.d.) opgewekt wordt, des te minder alternatieve duurzame energiebronnen in het landschap terecht hoeven komen. 

Gemeente Maastricht, SIM en MEA slaan handen ineen met PV-campagne Zonnige Bedrijfsdaken

Vorig jaar zijn we gestart met het project ‘Zonnige Bedrijfsdaken’. 30% van de aangeschreven bedrijven hebben de informatiesessie bijgewoond of zijn in een 1 op 1 gesprek geïnformeerd over hun mogelijkheden en vragen. Op basis van deze interesse hebben we besloten om in 2021 het project Zonnige Bedrijfsdaken voort te zetten

In 2020 hebben we ons gefocust op zeer grote bedrijfsdaken vanaf circa 2.000 m2. In 2021 gaan we aan de slag met bedrijven die een dakoppervlakte hebben vanaf 200 m2. Zodat jij ook stappen kunt nemen om met jouw bedrijf een verschil te maken op het gebied van duurzame energie. Dit is goed voor het milieu én levert je diverse voordelen op.

Informatiebijeenkomst

Op maandag 12 april tussen 11.00 tot 12.30 uur organiseren we een informatiebijeenkomst waar werkgevers bij kunnen aansluiten. Tijdens deze sessie zijn experts aanwezig die je vragen graag beantwoorden en meedenken over welke logische verbindingen er in jouw buurt zijn met collega-bedrijven Als voorproefje kun je hiernaast alvast de folder en presentatie downloaden

Vragen vooraf aan de sessie kun je stellen via zonnige.bedrijfsdaken@maastricht.nl.

Aanmelden informatiebijeenkomst:

Jaap Rieter
Senior Adviseur MEA
Op de hoogte blijven?
Ontvang tips, slimme oplossingen en verhalen over energiebesparing, hernieuwbare opwek en circulariteit.
Meld je aan voor de nieuwsbrief Maastricht Energieakkoord