Ga direct naar het artikel

Energie Akkoord Maastricht

voor energiebesparing, duurzame opwekking en circulariteit

Samen op weg naar klimaatneutraal 

In het Maastrichts Energie Akkoord (MEA) gaat het om concrete duurzame activiteiten en afspraken tussen de gemeente Maastricht en lokale bedrijven. Alle afspraken zijn erop gericht om energieverbruik te reduceren en snel minder COuit te stoten en meer duurzame energie op te wekken. 

Het eerste Maastrichtse Energieakkoord werd in 2016 ondertekend. MEA omvat op dit moment 5 pijlers: Gebiedsontwikkeling, E-Mobiliteit, Gebouwde omgeving, Industrie en de eigen gemeentelijke organisatie. De uitvoering van MEA-Industrie is in handen van Zuid-Limburg Bereikbaar. Dit programmabureau werkt sinds 2010 samen met een fors aantal Maastrichtse bedrijven en organisaties rond de thema’s Mobiliteit en Logistiek. MEA-Industrie groeit nu uit door toevoeging van de clusters Zorg en Grote Gebouwen. Samen vormen ze MEA-Grootzakelijk.

Het team Maastrichts Energie Akkoord identificeert samen met bedrijven en partners kansen in de markt en organiseert kennissessies. Door kennis en ervaringen te delen zorgen we er samen voor dat jouw bedrijf het energieverbruik reduceert (en daarmee ook de kosten) en steeds vaker duurzame oplossingen kan inzetten. En dat helpt weer bij de duurzame uitstraling van je bedrijf. Gaat jouw organisatie samen met ons op weg naar klimaatneutrale samenleving?

Het Maastrichtse Energie Akkoord is een onderdeel van de missie van Gemeente Maastricht om klimaatneutraal te zijn in 2030: Mission Zero Maastricht. 

Klimaatneutrale Stad
Mission Zero Maastricht

Het gehele en formeel vastgestelde plan is te vinden in de Klimaatbegroting 2018-2022 van Maastricht.

In De Media
Proposities

Maak een vliegende start met onze white papers om de energietransitie in jouw bedrijf te versnellen. 

Bijeenkomst energiebesparing Maastricht
Kennissessies

Interesse in eerdere kennissessies? Bekijk de agenda of ontvang een verslag van een eerdere editie.

Groepsfoto MEA Locatie Volvo
Deelnemer worden?

Wil je als bedrijf aan de slag met minder energie verbruiken en/of duurzame energie opwekken? 

Op de hoogte blijven?
Ontvang tips, slimme oplossingen en verhalen over energiebesparing, hernieuwbare opwek en circulariteit.
Meld je aan voor de nieuwsbrief Maastricht Energieakkoord