Ga direct naar het artikel
30 september 2016

DS Metaal nieuw lid van MEA-Industrie

Opnieuw kunnen we een nieuw lid aankondigen van de groep bedrijven, verzameld in het project MEA-Industrie. Ditmaal is dat DS Metaal aan de Galjoenweg in Maastricht. Algemeen Directeur Harold Kostons tekende mede het Maastrichtse Energie Akkoord vanuit het Cluster Perslucht en op 10 oktober ondertekenen hij en wethouder Gerdo van Grootheest het eigen akkoord tussen gemeente en DS Metaal.

Het project MEA-Industrie richt zich - zoals bekend - heel bewust op de 18 grootste energieverbruikers in de industrie van Maastricht. Echter, wanneer in de periferie daarvan bedrijven in beeld komen, waarmee de bijdrage aan de doelstellingen van het project versneld kan worden, dan nemen we die graag op in de “club”. Zo sloten voor de zomer Radium Foam en MECC Maastricht zich reeds aan. Nu zijn we verheugd met het enthousiasme van DS Metaal.

DS Metaal heeft op haar eigen daken inmiddels een zonne-energiecentrale gerealiseerd waarmee voor 70% in de eigen elektriciteitsbehoefte kan worden voorzien. De 986 zonnepanelen zorgen daarmee voor een reductie van de CO2uitstoot met 122,5 ton per jaar.

Daarnaast neemt DS Metaal een actieve rol op zich ten aanzien van energie efficiency (EE) door een scan uit te laten voeren in het eigen bedrijf naar mogelijkheden voor energiebesparing en door deelname aan het Cluster Perslucht.

Op de hoogte blijven?
Ontvang tips, slimme oplossingen en verhalen over energiebesparing, hernieuwbare opwek en circulariteit.
Meld je aan voor de nieuwsbrief Maastricht Energieakkoord