Ga direct naar het artikel
24 april 2019

Ook logistiek biedt mogelijkheden voor reductie CO2!

Als het gaat over CO2-reductie en energiebesparing heeft logistiek vaak niet de hoogste prioriteit. Waarom niet? Goede vraag! In veel gevallen maken logistiek en transport een groot deel uit van de kosten van een bedrijf. Ook kent logistiek in de meeste gevallen de nodige uitdagingen. Staat logistiek ten dienst aan andere delen van de organisatie? Zou kunnen …

Tijdens de kennissessie heeft Maastricht Bereikbaar u op de hoogte gebracht van de mogelijkheden voor ondersteuning en gratis advies vanuit ons programmabureau. Zonder uw bedrijfsvoering te verzwakken (we willen deze juist versterken) komen we tot oplossingen die leiden tot significante voordelen voor je bedrijf met als bijvangst minder gereden kilometers en minder CO2-uitstoot. Met andere woorden een haalbare business case waarbij je tevens bijdraagt aan een beter bereikbare en schonere regio. Het voorbeeld van Houben Vastgoedservice dat met hulp van Maastricht Bereikbaar haar logistiek heeft aangepast, is daarin sprekend: het heeft hen een dagelijkse besparing van 211 ritten, 1.590 gereden kilometer en 42 uur opgeleverd. De CO2-reductie bedraagt ruim 75 ton per jaar, wat voor de omvang van het bedrijf een gigantisch resultaat is. Onze Logistiek Makelaar, Mark Luikens, gaat graag met je het gesprek aan om te kijken hoe je kosten en CO2 kunt reduceren.

DKTI-Transport subsidieregeling opengesteld

Overweeg je om nieuwe innovaties op het gebied van duurzaam goederenvervoer in te zetten in Zuid-Limburg zoals de aanschaf van een zwaar elektrische vrachtwagen? Mark Luikens praat je snel bij over de mogelijkheden van ondersteuning bij het indienen van subsidieaanvragen binnen de DKTI-Transport regeling. Aanvragen kunnen tot 19 juni 2019 worden ingediend.

De transportsector moet schoner en groener worden gemaakt. Om dat proces te versnellen, zijn nieuwe innovaties nodig voornieuwe uitstoot-verminderende technieken en producten. De subsidieregeling DKTI-Transport is voor het ontwikkelen, testen en in de praktijk demonstreren van innovaties die het beste en versneld bijdragen aan deze doelstellingen.

Het gaat onder andere om nieuw ontwikkelde emissiearme vervoermiddelen voor goederenvervoer over de weg (zoals brandstofcel-voertuigen, elektrisch vrachtvervoer, of motor-technologie voor schone brandstoffen). De subsidie stelt een aantal basisvoorwaarden zoals:

  • de innovatie is nog niet op de markt
  • het betreft een transportoplossing die de totale CO2-uitstoot aanzienlijk verlaagt
  • de innovatie is levensvatbaar en bestaat uit een sterke ‘business case’
  • de projectfase ligt tussen de ontwikkeling van een prototype en de marktvoorbereiding / demonstratie.

Je kunt Mark Luikens bereiken via: mark.luikens@zuid-limburg-bereikbaar.nl of +31 (0)6 511 65 781.

Op de hoogte blijven?
Ontvang tips, slimme oplossingen en verhalen over energiebesparing, hernieuwbare opwek en circulariteit.
Meld je aan voor de nieuwsbrief Maastricht Energieakkoord