Ga direct naar het artikel
10 juni 2021

Terugblik Informatiebijeenkomst Energielabel C

Vanaf 1 januari 2023 geldt een energielabel C-verplichting voor kantoren. Op 7 juni hielden de gemeente, MEA en SIM een informatiebijeenkomst over de uitdagingen die samenhangen met deze verplichting. Aanj deze bijeenkomst namen 35 personen deel. Onder andere RVO, RUD en BReS praatten hen bij over de wetgeving, de handhaving en de stappen die een gebouweigenaar moet doorlopen om aan een energielabel te komen.

Volg een stappenplan, was het advies. Ga in gesprek met een energieadviseur. Met een opname van je gebouw ken je het huidige energielabel en weet je beter welke maatregelen je kunt of moet nemen. De helft van de kantoren heeft nog geen energielabel, dus maak op tijd die afspraak met een energieadviseur.

 

Lees de presentatie nog eens na

Energieadviseurs

Om direct in contact te komen met een van de gecertificeerde energieadviseurs, kun je kijken op de website van de Federatie van Energieadviseurs in Nederland. Ook hebben we enkele andere suggesties toegevoegd.

Een-op-een gesprek

We bieden kantooreigenaren of -huurders vrijblijvend een-op-een gesprek aan met de RUD en een energieadviseur? In een gesprek van ca. 20 minuten kun je je vragen met deze experts delen, zodat je vervolgstappen in kunt plannen. Heb je op korte termijn interesse, dan kun je je inschrijven voor onze 1e consultatiemiddag op donderdag 17 juni tussen 15.00 en 17.00 uur. Graag deze interesse kenbaar maken via mail aan: jaap.rieter@zuid-limburg-bereikbaar.nl of lola.simons@zuid-limburg-bereikbaar.nl.

Win jij een van de drie E-adviseur-vouchers?

Om in 2021 zoveel mogelijk kantoren aan te sporen met een energieadviseur aan de slag te gaan, verloten wij drie vouchers t.w.v. maximaal € 750. De voorwaarde voor deze verloting vind je onderstaand.

Kantoorpand Naar Energielabel C
Jaap Rieter
Senior Adviseur MEA
Lola Simons
Adviseur Logistiek en MEA
Op de hoogte blijven?
Ontvang tips, slimme oplossingen en verhalen over energiebesparing, hernieuwbare opwek en circulariteit.
Meld je aan voor de nieuwsbrief Maastricht Energieakkoord