Ga direct naar het artikel

Grote daken voor zon-energie 

Veel industriële bedrijven, zorgkantoren en andere organisaties hebben grote bedrijfsdaken. Is de dakconstructie geschikt, dan kunnen op deze grote dakoppervlakten bijvoorbeeld zonnepanelen geplaatst worden. Dat is gunstig voor het bedrijf zelf, want zo kan een fors deel van de energiebehoefte lokaal en hernieuwbaar opgewekt worden.

Kosten

Duurzaam investeren verdient zichzelf terug in de toekomst en wordt tevens door de overheid ondersteund met de SDE++-subsidie. De openstellingsronde loopt van dinsdag 24 november tot donderdag 17 december 2020. Het beschikbare budget is € 5 miljard.

Uitvoering

Het benutten van (grote) bedrijfsdaken is belangrijk voor de regio als geheel. Hoe meer energie er in de gebouwde omgeving (op daken, parkeerplaatsen e.d.) opgewekt wordt, des te minder alternatieve duurzame energiebronnen in het landschap terecht hoeven komen. 

Gemeente Maastricht, SIM en MEA slaan handen ineen met PV-campagne Zonnige Bedrijfsdaken

Maastrichtse ondernemingen kunnen een bijdrage leveren aan de energietransitie door van hun grote daken zogenaamde zonne-centrales te maken. In 2021 komt hier weer een vervolg op. 

 

Whitepaper Zon-energie

Maastrichtse Energie Akkoord (MEA) stuurt je graag een white paper zodat ook jouw bedrijf zich beter voorbereid kan oriënteren rond PV-op-daken. Wil je deze paper ontvangen? Laat dan je gegevens en e-mailadres achter. Dan ontvang je snel een bericht van ons. 

Ja, ik ontvang graag de paper zon-energie

Jaap Rieter
Senior Adviseur MEA


Brochure Zonnige Bedrijfsdaken
Op de hoogte blijven?
Ontvang tips, slimme oplossingen en verhalen over energiebesparing, hernieuwbare opwek en circulariteit.
Meld je aan voor de nieuwsbrief Maastricht Energieakkoord