Ga direct naar het artikel

Grote daken voor zon-energie 

Veel industriële bedrijven, zorgkantoren en andere organisaties hebben grote bedrijfsdaken. Is de dakconstructie geschikt, dan kunnen op deze grote dakoppervlakten bijvoorbeeld zonnepanelen geplaatst worden. Dat is gunstig voor het bedrijf zelf, want zo kan een fors deel van de energiebehoefte lokaal en hernieuwbaar opgewekt worden.

Uitvoering

Het benutten van (grote) bedrijfsdaken is belangrijk voor de regio als geheel. Hoe meer energie er in de gebouwde omgeving (op daken, parkeerplaatsen e.d.) opgewekt wordt, des te minder alternatieve duurzame energiebronnen in het landschap terecht hoeven komen. 

Gemeente Maastricht, SIM en MEA slaan handen ineen met PV-campagne Zonnige Bedrijfsdaken

Vorig jaar zijn we gestart met het project ‘Zonnige Bedrijfsdaken’. 30% van de aangeschreven bedrijven hebben de informatiesessie bijgewoond of zijn in een 1 op 1 gesprek geïnformeerd over hun mogelijkheden en vragen. Op basis van deze interesse hebben we besloten om in 2021 het project Zonnige Bedrijfsdaken voort te zetten.

Informatiebijeenkomst Zonnige Bedrijfsdaken 2.0

In 2020 hebben we ons gefocust op zeer grote bedrijfsdaken vanaf circa 2.000 m2. In 2021 gaan we aan de slag met bedrijven die een dakoppervlakte hebben vanaf 200 m2. Zodat jij ook stappen kunt nemen om met jouw bedrijf een verschil te maken op het gebied van duurzame energie. Dit is goed voor het milieu én levert je diverse voordelen op.
Op 12 april heeft de digitale informatiebijeenkomst Zonnige Bedrijfsdaken 2.0 plaatsgevonden. Het was een volle, maar interessante sessie en we hopen dat we je goed hebben kunnen informeren en wellicht zelfs interesseren om ook aan de slag te gaan met zonnepanelen op je bedrijfsdak.
Rechts kun je de presentatie “Informatiebijeenkomst Zonnige Bedrijfsdaken 2.0” en de filmpjes van diverse bedrijven die al zonnepanelen op hun dak ter inspiratie bekijken.

Heb je vragen over het project Zonnige Bedrijfsdaken, dan kun je mailen naar zonnige.bedrijfsdaken@maastricht.nl.

Whitepaper Zon-energie

Maastrichtse Energie Akkoord (MEA) stuurt je graag een white paper zodat ook jouw bedrijf zich beter voorbereid kan oriënteren rond PV-op-daken. Wil je deze paper ontvangen? Laat dan je gegevens en e-mailadres achter. Dan ontvang je snel een bericht van ons. 

Ja, ik ontvang graag de paper zon-energie

Op de hoogte blijven?
Ontvang tips, slimme oplossingen en verhalen over energiebesparing, hernieuwbare opwek en circulariteit.
Meld je aan voor de nieuwsbrief Maastricht Energieakkoord